Sharon Geschiere - product & interior design - 0640183321 - info@sharongeschiere.com

JA! Ik won de pitch en mocht de huisstijl voor Natuurcentrum Arnhem vormgeven. Een mooi traject om te doorlopen, want de identiteit van het bedrijf wordt zichtbaar gemaakt. Als buitenstaander moet ik er eerst achter zien te komen waar de kernwaardes van de organisatie liggen. Bij het Natuurcentrum hebben we dat in de vorm van een brainstorm met de projectgroep gedaan. Een gesprek waarbij een aantal medewerkers met verschillende functies vanuit de organisatie aangaven wat zij belangrijk vinden bij het Natuurcentrum. Voor mij een fijn moment om vragen te kunnen stellen, dieper de organisatie in te kunnen duiken, en tegelijkertijd de eerste schetsen te maken en ideeën uit te wisselen. Heel open, heel kwetsbaar, en daarom ook heel puur. Na de eerste brainstorm hadden we de grove lijnen voor het logo al. In het traject hierna hebben we dit gefinetuned en zijn de schetsen uitgegroeid tot een volwaardige huisstijl.

Het motto voor de huisstijl was: “Er valt van alles te ontdekken, net zoals in de natuur!”. Daarom is geen enkele lijn hetzelfde, daarom komen de 4 huisstijl-kleuren uit de natuur, en daarom komen er spinnenpootjes uit de naden van de polo’s.


Ik mocht het logo vormgeven, ik heb het huisstijlhandboek gemaakt. Ik mocht het ontwerp voor de homepage vormgeven, welke op een fantastische manier uitgewerkt is door Pixel Creation. Ik heb een eigen lettertype vormgegeven, ik mocht de bedrukking voor de bedrijfskleding ontwerpen, heb het jaarprogramma dat naar alle basisscholen in Arnhem gestuurd is vormgegeven. Visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, vlaggen, mocht ik maken. Ik heb meegedacht over de routing, signing en aankleding op de erven, kortom: het hele pakket. Echt fantastisch om aan te werken!